Nyitókép: teraz.sk

 

Július 1-től Németország tölti be az Európa Tanács soros elnöki tisztségét, így az elkövetkező 6 hónapban az uniós politika fő alkotója lesz. Seehofer várhatóan a tagországok belügyminisztereivel is találkozni fog.

 

A német belügyminiszter már hangot is adott elképzelésének, hogy szeretné, ha több EU-tagállamot fogadna be a Földközi-tengeren kimentett migránsok közül.

 

Jelen pillanatban csak öt-hat tagállam hajlandó befogadni őket, a kereszténydemokrata politikus szerint azonban „ez így tovább nem maradhat.“ Legalábbis így fogalmazott a vasárnap megjelenő Welt an Sonntag

 hirdetes_810x300  

 

Seehofer szerint a tengerből kimentett emberekre vonatkozó megállapodás mintájára később a menekültrendszer alapvető reformját is megalkothatnák.

 

A német belügyminiszter bízik abban, hogy a német elnökség során sikerül politikai megértést elérni a migránspolitika terén. Ennek keretében például már az EU külső határain vizsgálnák a menekültügyi kérelmeket, illetve akiket elutasítanak, azokat azonnal visszatoloncolnák a kiinduló országba.

„Az EU-n belül csak azokat osztanánk szét, akik hitelt érdemlően alá tudják támasztani kérelmüket,”

 

mondta Seehofer.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!