Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Emberi mulasztás okozhatta a cseh vonatbalesetet

A cseh rendőrség letartóztatta az egyik mozdonyvezetőt gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés vádjával

Nyitókép: teraz.sk

 

Ahogy arról a Körképen beszámoltunk, kedd délután két személyvonat ütközött frontálisan Csehországban, a Karlovy Vary-i járásban.

 

A cseh rendőrség az esettel kapcsolatban letartóztatta az egyik mozdonyvezetőt és gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés vádjával vizsgálatot indított.

 

“Nyilvánvaló, hogy emberi mulasztás történt,”

 

mondta a balesetről Karel Havlíček közlekedésügyi miniszter. A rendőrség emiatt letartóztatta a Karlovy Varyba tartó személyvonat mozdonyvezetőjét.

 

A balestre Nové Hamry és Pernink között került sor kedden, röviddel 15.00 óra után. Az egyik vonat Karlove Varyból a németországi Johanngeorgstadtba tartott, a másik pedig ellenkező irányba.

 

A helyszínen több mentőegység is kiérkezett, köztük egy mentőhelikopter. A riasztásra a határ túloldalán lévő német Chemnitz városa is reagált.

 

“Az ütközéskor a vonatokban a személyzettel együtt összesen 30 személy tartózkodott. A sebesülteket kórházba szállították,”

 

közölte Zuzana Týřová rendőrségi szóvivő.

A kórházban traumatervet hirdettek, ami bevett dolog az ehhez hasonló rendkívüli helyzetekben. A vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket