Nyitókép: webnoviny.sk

 

A hackerek képesek bejutni az intelligens órák szoftverébe, melyek az idős betegeket a gyógyszerek beszedésére figyelmeztetik.

 

Biztonsági elemzők arra figyelmeztettek, hogy egyes szerkezeteket az időskori demenciával küzdő betegek használnak, a hackerek pedig az órák manipulálásával megváltoztathatják azok figyelmeztető jelzéseit. Így akár gyógyszer túladagolást is okozhatnak.

 

 hirdetes_810x300  

A kínai óragyártó a figyelmeztetést követően kijavította a problémát anélkül, hogy a felhasználóknak aktualizálniuk kellett volna a szoftvert.

 

Az ilyen órákkal kapcsolatos applikációt több mint 10 millióan húzták le, szakértők szerint nincs lehetőség kideríteni, megtámadta-e valaki az órát azelőtt, hogy a hibát kijavították.

 

A hiányosságra a brit Pen Test Partners cég figyelmeztetett, és a SETracker rendszert érintette, melyet a viszonylag olcsó okos órák használtak több gyártótól.

 

„Az ilyen órákon keresztül látjuk, merre mozog a tulajdonos, és halljuk is őt anélkül, hogy erről tudomást szerezne, vagy üzenetet tudunk küldeni neki, hogy vegye be a gyógyszerét akkor is, amikor erre semmi szükség,“

 

– nyilatkozta Ken Munro a Pen Test vállalattól.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:
Címkék: hacker okosóra

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!