Nyitókép: Facebook

 

A közép-csehországi vasúthálózat szóvivője elmondta, hogy a mozdonyvezető életét vesztette, a 35-ből 4 személy állapota súlyos, a prágai kórházakba szállították őket. 8 kiskorú személy is van a sebesültek között.

 

A két vonat  kedd este ütközött össze Közép-Csehországban. A mozdonyvezetőt már csak holtan tudták kiszabadítani a fülkéjéből, írja a Novinky.cz hírportál.

 

A baleset okát vizsgálják, az első információk szerint már szerdán elkészülhet a jelentés. Karel Havlíček cseh közlekedésügyi miniszter még az éjjel a helyszínre utazott, ahol elmondta, hogy valószínűleg emberi hiba áll a háttérben. A vonal, ahol az ütközés történt, az egyik legjobban karbantartott szakasz az országban, így a technikai probléma szinte kizárt.

 hirdetes_400x285  

 

Dnes 14. 7. 2020 v 21.35 hodin se v Českém Brodě srazil osobní vlak jedoucí z Prahy-Masarykova nádraží do Řečan nad…

Posted by Drážní inspekce on Tuesday, July 14, 2020

 

A miniszter szerint előfordulhat, hogy a mozdonyvezető fáradsága okozhatta a balesetet, aki nemrég tért haza a szabadságáról. Tapasztalt mozdonyvezetőről volt szó.

Az ütközés röviddel esete fél 10 után történt Prága és Kolín állomások között, Český Brod-nál. Az első információk szerint a cseh állami vasút CityElefant szerelvénye belerohant az álló ČD Cargo tehervonatba. Mindkét szerelvény egymásba csúszott. A személyvonat az ütközést követően kisiklott, és a tűzoltóknak kellett biztosítaniuk a vagonokat, hogy ne boruljanak fel. Az összetört kabinból sikerült kiszabadítani a 40 éves mozdonyvezetőt, de életét már nem tudták megmenteni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!