Nyitókép: webnoviny.sk

 

Šeliga szerint Kyselica törvényt sértett, mert katonaként aktívan bekapcsolódott a választási kampányba.

 

A parlament alelnöke minderről közösségi oldalán írt, jelezve, hogy a belügyi államtitkárként tevékenykedő Kyselicának le kellene vonnia a személyes konzekvenciákat.

 

Mint ismert, a DenníkN tegnap közölte, hogy a választások előtt Kyselica a katonai hírszerzés ügynöke volt, ahonnan csak egy nappal a képviselői mandátuma átvétele előtt távozott.

  hirdetes_300x300   

 

Šeliga szerint, ha a katona aktívan részt vesz a választási kampányban, az törvényt sért. A Za ľudí alelnöke úgy fogalmazott, hogy egy politikus ne legyen titkosügynök is egyben.

 

„Az embernek el kell döntenie, hogyan akar segíteni az országnak,“

 

– tette hozzá.

 

Azt, hogy Kyselica a katonai hírszerzés tagja, a DenníkN szerint az OĽaNO-ban sem tudták. Mint írták, Kyselicát anyagi okok motiválhatták, ugyanis a rendőrségtől való távozását követően néhány hónap szolgálati ideje hiányzott ahhoz, hogy havi 300 euróval magasabb nyugdíja lehessen. Ezt a hiányzó időszakot pótolhatta a katonai hírszerzésnél, miközben egyúttal már a parlamenti választásokra készült az OĽaNO listáján.

 

Kyselica leváltását a Smer is követeli. Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter és Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy továbbra is megbíznak Kyselicában.

 

teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!