Nyitókép: teraz.sk

 

Nagyon törékeny az egészségi állapota XVI. Benedek pápának. Az erysipelas, vagy orbánc nevű betegség az arcán jelent meg.

 

Az orbánc (erysipelas) a bőr hevenyen fellépő gyulladása, amelyet leggyakrabban gennykeltő Streptococcus, ritkábban egyes Staphylococcus baktériumfajok okoznak. Az egészséges állapotban is a bőrön élő, azt megbetegíteni nem tudó kórokozó a bőr apró sérülésein keresztül juthat be a bőrbe, melyben gyulladást hoz létre, majd a bőr nyirokerein keresztül terjedhet tovább.

 

A hírt életrajzírója,Peter Seewald közölte a Passauer Neue Presse napilap hétfői számában.

 hirdetes_300x300  

 

” Seewalda szerint az előző pápa jelenleg nagyon törékeny (…). intellektuális állapota és emlékezete továbbra is jól szolgál, de a hangját alig hallani,”

 

– írta a Passauer Neue Presse.

 

Peter Seewald múlt hét szombaton találkozott XVI. Benedekkel Rómában, hogy bemutassa neki az új önéletrajzát.

 

„A találkozó alatt Benedek a betegsége ellenére optimista volt, és azt mondta, hogy ha visszanyeri erejét, talán újra visszatér az íráshoz,”

 

– tette hozzá Seewald.

 

XVI. Benedek legutóbb júniusban Németországban járt, hogy meglátogassa idősebb testvérét, Georgot. Ez volt Benedek első útja Olaszországon kívül azt követően, hogy 2013-ban lemondott tisztségéről. A 96 éves Georg Ratzinger két héttel a találkozásuk után meghalt. A két testvér nagyon közeli kapcsolatban állt egymással. 1951-ben mindkettőt ugyanazon a napon szentelték pappá.

 

Benedek 600 éve az első pápa, aki lemondott a pápai trónról, melyet egészségügyi okokkal indokoltak. Ezt követően egy kis kolostorba vonult a Vatikánban, és azóta csak nagyon ritkán mutatkozik a nyilvánosság előtt. Benedeket az argentin reformista Ferenc pápa követte a katolikus egyház élén.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: XVI. Benedek

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!