Nyitókép: MTI

 

A kormány újabb, 2,12 milliárd forintos (mintegy 6,2 millió eurós) csomagról döntött a könnyűzenei klubok és a fesztiválszervezők támogatására – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón a hírado.hu beszámolója szerint.

 

Mentőövet kapnak a klubok, fesztiválszervezők

 

A kormányszóvivó közlése szerint vidéken 80 könnyűzenei klub, játszóhely kaphat maximum 9 millió forint támogatást, amiből egyenként tíz-tíz könnyűzenei eseményt szervezhetnek meg, vagyis 800 esemény valósulhat meg 720 millió forintos támogatással.

 

 hirdetes_300x300  

Emellett – folytatta – körülbelül 20 nagyobb klub és koncerthelyszín kaphatna 30 millió forint támogatást, amelyből egyenként szintén tíz-tíz könnyűzenei eseményt valósítanának meg, így ez 200 koncertet jelentene, és erre 600 millió forint áll rendelkezésre.

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

Elmondta: a határon túli zenei színpadokat is támogatnák; 11 ilyen klubbal számolnak, amelyek ugyancsak maximum 9 millió forintból egyenként 11-11 könnyűzenei eseményt rendezhetnének, így összesen 120 rendezvényre 100 millió forint áll majd rendelkezésre.

 

Szentkirályi Alexandra közölte : a fesztiválok esetében 700 millió forint a támogatási keret, ezt fesztiválszervező cégenként osztják majd el. A klubok, koncerthelyszínek támogatása esetében a Petőfi Irodalmi Múzeum a pályázat megvalósítója, a fesztiváloknál pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség a lebonyolító.

 

Európa-szerte romlott a járványhelyzet

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a kormány szerdai ülésen értékelte a koronavírus helyzetet. Az európai országok többségében a helyzet romlott, több helyen drámai volt ennek mértéke.

 

Budapest, 2020. augusztus 6.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. augusztus 6-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

 

Ezért fokozott óvatosságra kéri a kormány a külföldre utazókat – mondta.

 

Az országos tiszti főorvos javaslata alapján zöldből sárga minősítésbe került át Spanyolország  a növekvő esetszámok miatt.

 

A tiszti főorvos kedden határoz az esetleges szigorításról, amelyről a kormány szerdai ülésén dönthet. Az intézkedések pedig pénteki naptól lépnek életbe – vázolta fel az országlisták értékelésének folyamatát.

 

Magyarországon hosszabb ideje 500-600 körül stagnál az aktív fertőzöttek száma. Fokozott óvatosságot igényel a zöld országok látogatása – fogalmazott. A szomszédos országok közül Szlovákiába, Szlovéniába  Ausztriába és Horvátországba nagyobb kockázat nélkül lehet utazni – mondta.

 

A többi európai országban – a balti államok és Finnország kivételével – lényegesen magasabb a fertőzöttség, mint Magyarországon – tette hozzá.

 

Már többen dolgoznak Magyarországon, mint januárban

 

Jó remény van arra, hogy Magyarország még az idén eléri a tavalyi foglalkoztatási adatokat – közölte  Gulyás Gergely.

 

Budapest, 2020. augusztus 6.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. augusztus 6-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

 

Ősszel lehet több adatra számítani a magyar gazdaság idei működéséről. Megjegyezte, azzal senki nem tud semmit tenni a világon, hogy volt egy másfél hónapos leállás, rendkívül mérsékelt működés a gazdaságban.

 

A gazdasági adatokat is értékelte a kormány szerdai ülésén. Ezek közül a foglalkoztatottság a legfontosabb 4,47 millióan dolgoznak, amely meghaladja a januári szintet, de néhány tízezerrel elmarad a 2019-es júliusi adatoktól – tette hozzá.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.