Nyitókép: tellerreport.com

 

Fabio Jakobsen állapotát stabilizálták, és már túl van az életveszélyen, jelentette be Czeslaw Lang versenyigazgató. A kórház vezetősége elmondta, hogy a sportoló még az éjjel öt órás komplikált fej- és halántékműtéten esett át. Jelenleg az intenzív osztályon fekszik és ma már fel kellene ébrednie a kómából.

 

„Amikor megláttam az esést, a legrosszabbtól féltem, de már látjuk, hogy stabilizálták az állapotát. Nincs már veszélyben az élete,”

 

– nyilatkozta éjjel a lengyel sajtónak Lang az orvosokkal való konzultációt követően.

 

  hirdetes_300x300   

„Egy kicsit megkönnyebbültem,”

 

– tette hozzá.

 

Jacobsen facial surgery that is "stable at the moment" - The ...
Jakobsen esése. Kép: thebulletintime.com

 

Óriási bukással zárult a Lengyel Körverseny első szakaszának hajrája. A cél előtt alig pár méterrel, a végső hajrában Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) és Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) akadt össze 80 kilométer/órás sebességnél.

 

 

A Katowice környéki 195 kilométeres szakasz előtt a versenyzők pont az egy éve ezen a napon elhunyt Björg Lambrechtre emlékeztek.

A mezőnyhajrá során egyértelműen a két holland kerekes volt a leggyorsabb, a lejtős befutónál Jakobsen jobbról próbálta kerülni Groenewegent, ám az a kordonok felé tolta, minek következtében az aktuális holland bajnok hatalmasat bukott. A huszonhárom esztendős kerekes egy, a pálya mellett álló fotóst is elsodort, míg az útra berepülő kordonokban további versenyzők is a földre kerültek.

 

Jakobsen fejsérülést szenvedett és eltört a szájpadlása is, kómában, súlyos állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Dylan Groenewegent a versenybíróság utólag a szabálytalan manővere miatt kizárta és Jakobsent hozták ki győztesnek.

 

Az orvosok a CT-vizsgálatok alapján előzetesen kizárták az agykárosodás lehetőségét és hogy sérült volna az agyi idegrendszere.

 

A kordon mellett álló fényképész állapota szintén súlyos, de nem életveszélyes.

 

Körkép.sk/ČTK/velo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!