Nyitókép: vitalitas-magazin.hu

 

Az Ipsos nevű közvélemény-kutató cég legújabb felmérése szerint a koronavírus-fertőzöttek megnövekedett számára reagáltak a magyarok, és nagyobb arányban kezdtek el maszkot viselni.

 

Az Ipsos honlapján megjelent felmérésben 1000 felnőtt magyar állampolgárt kérdeztek meg Magyarország különböző pontjairól, a cég állítása szerint a legfontosabb társadalmi-demográfiai mutatók szerint megfelelően reprezentálják az eredmények a hazai 18 éven felüli lakosságot.

 

Érdekes kettősség

 hirdetes_300x300  

 

A közvélemény-kutató szerint érdekes kettősséget mutatnak a trendek a lakosság körében, ugyanis egyrészt fokozatosan térnek vissza a járvány előtti életvitelükhöz, viszont eközben nem feledkeznek meg a második hullám veszélyéről sem. A maszkviselés aránya például az eddigi legmagasabb szinteket éri el, összesen 87 százalékot, míg a fertőtlenítő kézmosás április körüli szinteken jár.

 

A lakosság védekezési gyakorlata
Forrás: ipsos.hu

 

„Kiemelkedő arányú a mért növekedés a védőmaszkok viselésében áprilishoz, valamint a múlt hónaphoz viszonyítva is. Az egyes társadalmi szegmenseket, régiókat vizsgálva megállapítható, hogy nincs számottevő eltérés a maszkviselésben, a védekezési forma a legelterjedtebb” – írta a cég.

 

A mobilitás tekintetében is érdekes tendenciák figyelhetők meg, sokat erősödött április óta. A legutóbbi felmérés alapján a megkérdezettek 52 százaléka mondta azt, hogy kerüli a tömegközlekedést, míg ez áprilisban 64 százalék volt. Hasonló csökkenés van a repülős utazások halasztásában vagy lemondásában, az áprilisi 50-hez képest 38 százalékra csökkent ezen alanyok aránya.

 

Eredmények változása
Forrás: Ipsos.hu

 

A legnagyobb aránya csökkenés az országon belüli utazások lemondásában van, míg áprilisban a megkérdezettek 61 százaléka mondta azt, hogy lemondaná, addig augusztusban mindössze a 28 százalékuk. A rendezvényeken való részvétel aránya is javult, áprilisban még az emberek 63 százaléka mondta le, míg augusztusban 42.

 

Körkép.sk/liner.hu/ipsos.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!