Nyitókép: webnoviny.sk

 

Kim Dzsongun állítólag már hónapok óta kómában van, az országot pedig húga, Kim Jocsong irányítja több más magas rangú vezetővel együtt, írta a New York Post, a dél-koreai államfő korábbi asszisztensére, Csang Szongmin-re hivatkozva.

 

A lánytestvér kezében a hatalom

 

A dél-koreai hírszerzés arról számolt be, hogy a diktátor saját testvérét bízta meg az „állami ügyek“ felügyeletével. A gazdaságot és a katonai dolgokat pedig más állami vezetők kezébe helyezte.

 hirdetes_810x300  

 

A déli szomszéd titkosszolgálatának azonban nincs információja arról, hogy Kimnek komoly egészségügyi problémái lennének. Szerintük a stressz csökkentése miatt delegálta másokra az egyes hatásköröket, illetve hogy megossza a politikai felelősséget az esetleges hibák esetén.

 

A róla készült fotók hamisak

 

A volt elnöki asszisztens szerint azonban Kim kómában van, és minden nyilvános fellépése, mely most látható, korábban lett felvéve. „Azt gondolom, hogy kómában van, de még él,“ nyilatkozta a dél-koreai sajtónak.

 

Hogy a „kedves vezető” rossz egészségi állapotban van és képtelen ellátni a feladatát, bizonyíthatja szerinte az is, hogy egyre gyakrabban a húga jelenik meg helyette a nyilvánosság előtt a hivatalos találkozókon.

 

Csang viszont arra figyelmeztet, hogy a jogkörök átadása még nem jelenti azt, hogy a lánytestvér a kiszemelt utód.

 

 „Még nem készült el a teljes öröklési struktúra. Kim Jocsong azért került előtérbe, mert nem lehet sokáig fenntartani a hatalmi vákuumot,“

 

– tette hozzá.

 

 

Webnoviny.sk

Megosztás:
Címkék: Kim Dzsongun

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!