Nyitókép: etrend.sk

 

Tavaly 250 ezer szlovák állampolgár döntött úgy, hogy egészségbiztosítót vált. Aki nem elégedett jelenlegi biztosítója szolgáltatásaival, beleértve a kapott egészségügyi ellátást, vagy épp a gyógyszerek, vizsgálatok utáni pénzbeli visszatérítéseket, az szeptember végéig kérvényezheti a váltást.

 

A legtöbben az anyagiak miatt váltanak

Az egészségbiztosító-váltás egyik leggyakoribb oka a fogorvosi kezeléshez való hozzájárulás. Az Union egészségbiztosító 100 eurót fizet biztosítottjainak a fogorvosra. A Dôveránál ez az összeg 150 euró. Az állami egészségbiztosító (VšZP) szintén 100 euróval járul hozzá a fogászati költségekhez, de a hozzájárulás megszerzése elég összetett és nem mindenki jogosult rá.

 

 hirdetes_810x300  

Akár 300 eurót is spórolhatunk a gyógyszereken a biztosítóváltással

 

Külön kategóriát jelent a receptre kiírt gyógyszerek díjának visszafizetése. Az Union például a gyerekekre kiírt gyógyszerek árát teljes mértékben visszatéríti. A Dôvera esetében ez 300 euró nemcsak a gyerekre, hanem a család minden tagjára. Beleértve az antibiotikumok, allergiagyógyszerek, vakcinák, dietetikai élelmiszerek árát is.

 

Magán egészségbiztosítónál kevesebbet kell várni a kivizsgálásra

 

Statisztikák szerint a magán egészségbiztosítók ügyfeleik kevesebbet várnak a specialistánál. A Dôvera és az Union ügyfelei a kimutatások szerint kevesebbet várnak a műtétre is.

Fontos a megfelelő egészségbiztosító kiválasztása

 

Az alábbi linken össze is hasonlíthatjuk az egyes biztosítókat, és megtudhatjuk, egészségügyi állapotunkhoz, életvitelünkhöz melyik egészségbiztosító illik a legjobban.

 

etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!