Eufrozina, Kende
 • HUF: 356.88
 • USD: 1.17
 • 13 °C
 • 27 °C
Friss hírek

Incidens a magyar-horvát határon. Egy cseh autóbuszt feltartóztattak, a sofőr az ügyészségen van (Videó)

A határőrök közül többen a buszsofőrre ugrottak, leteperték, és bilincsbe verték őt

Nyitókép: reprofoto (ČTK)

 

Feltartóztattak egy kirándulásból hazafelé tartó cseh autóbuszt a horvát-magyar határon. Az incidensre szombatról vasárnapra virradó hajnalban került sor.

 

Csehország budapesti nagykövete szerint konfliktus történt az autóbuszvezető és egy magyar rendőrnő között. Az autóbuszt délután 15.00 órakor engedték tovább, a buszsofőr maradt Magyarországon.

 

“Megerősíthetem, hogy incidens történt a sofőr és egy rendőrnő között a határátkelőhelyen. Az ügyet a magyar rendőrség vizsgálja. Kihallgatják a szemtanúkat, ezt követően protokoll készül, és az autóbusz folytathatja az útját,”

 

– nyilatkozta a ČTK hírügynökségnek vasárnap 14.00 óra körül Juraj Varga konzul.  “A nagykövetség nem ismeri az ügy további részleteit,” tette hozzá.

 

Forrás: 13.09.2020, 17:30, ČTK/T Split tour

 

A Liberecbe tartó autóbuszon ötvenen utaztak, köztük gyerekek is, tájékoztatta a ČTK-t a T Split Tour utazási iroda idegenvezetője, aki így írta le a történéseket:

 

“Először a horvát határőr jött oda és mondta, hogy szálljunk le az autóbuszról, de az alvó gyerekek maradhatnak. Majd következett a magyar vámos, aki kijelentette, hogy az autóbuszban nem maradhat senki. A sofőr kinyitotta a csomagteret, majd jött egy másik, női határőr, aki szintén a csomagteret szerette volna látni,”

 

– magyarázta az esetet az idegenvezető.

 

A buszvezető egy kicsit egyezkedett a nővel, majd

 

„szerette volna lefotózni az intézkedő vámosok azonosító számait és hívni a nagykövetséget. Egyiküket le is fényképezte, majd megfordult, és szerette volna megnézni a telefonját, amikor a másik nő elkapta a kezét. Ő védekezésként elrántotta, hogy lerázza magáról, mire a nő elesett. Ezt követően a határőrök közül többen a buszsofőrre ugrottak, leteperték, és bilincsbe verve elvezették őt. Azóta itt ülünk, “

 

– írta le az esetet a T Split tour idegenvezetője, Kateřina Macourková.

 

A buszsofőr a helyszínen maradt. “Odaadtuk a személyes tárgyait, majd a budapesti ügyészségre vitték,” zárta Macourková.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2020. Sze. 15. 15:27

Ezert talan csak ugy beleegyezes nelkul hivatalos szemelyeket lefotozni nem nagyon torvenyes.

  Tibi
  2020. Sze. 16. 18:50

  ellenkezője az igaz, a hivatalos személyeknek elkell tűrniük a fotózást , videózast intézkedés közben ez EU törvény.

   Pczk
   2020. Sze. 17. 13:41

   Csak nem egy határátkelőhelyen, ami szigorúan védett objektum. Vagy nem jártál még határátkelőn, vagy elkerülték a figyelmedet a hatalmas, kép- és videófelvételt tiltó táblák.

Samu janos
2020. Sze. 15. 17:02

A csehek a magyar buszosokat szivatják Ezért hagytam abba

Samu jános
2020. Sze. 15. 17:04

Csehek a magyar buszosokat szívatják Ezért hagytam abba

alf
2020. Sze. 17. 15:13

90-es években volt, hogy a magyar határőr leszállította egy hagyományörző székely tánccsoport összes tagját a buszról, és táncolniuk kellett.

licsa
2020. Sze. 17. 16:23

Horvátország és Magyarország is EU tag, így a horvát-magyar határon vámosok nincsenek. A videón látható egyenruhások mind rendőrök.

Puskás Károly
2020. Sze. 17. 16:34

buta ember az, aki olyannal kötözködik, 'kinek maroklőfegyver van az oldalán :)

Tibor
2020. Sze. 17. 21:01

"buta ember az, aki olyannal kötözködik, 'kinek maroklőfegyver van az oldalán :)" Így van, az útonálló fegyveres rablóval se kötözködsz, meg a bankrablóval sem! Egy mocskos maffiakormány fegyveres bandája ugyanaz az eset. A magyar történelem legkártékonyabb, hazaáruló gonosztevője, Putyin fizetett - megzsarolt - ügynöke ül a magyar nép nyakán. Az egész civilizált, demokratikus szabad világ előtt járatja le hazánkat, és süllyeszti presztizsünket olyan mélységekbe, amilyenben sohasem voltunk - a szovjet megszállás alatt sem. Kedves határon túli testvéreink! Talán már látjátok, milyen bandát segítettek a "kétharmados" - csalással megszerzett - hatalmához Magyarországon! Nagyon szépen kérünk benneteket, ne kövessétek el mégegyszer ezt a hibát! Segítsetek nekünk újra szabadnak lenni 2022-ben! Ez a banda attól retteg legjobban, hogy dokumentálva lesznek a bűnei. Persze hogy félnek a videótól, fotótól, mint ördög a tömjénfüsttől. Ezért játszotta el a szőke észkombájn, hogy "ellökték". A pocakos, "napbarnított" csodálói meg bemutatták, milyen "hős lovagjai" a szőke hölgynek. Ilyenek!

  Pczk
  2020. Sze. 17. 23:26

  Kissé beteges, hogy erről is a kormány jut eszedbe. Tényleg, mi értelme egy teljesen politikamentes hír alá hánynod a gyűlölködő kontentet?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket