Nyitókép: reprofoto (ČTK)

 

Feltartóztattak egy kirándulásból hazafelé tartó cseh autóbuszt a horvát-magyar határon. Az incidensre szombatról vasárnapra virradó hajnalban került sor.

 

Csehország budapesti nagykövete szerint konfliktus történt az autóbuszvezető és egy magyar rendőrnő között. Az autóbuszt délután 15.00 órakor engedték tovább, a buszsofőr maradt Magyarországon.

 

„Megerősíthetem, hogy incidens történt a sofőr és egy rendőrnő között a határátkelőhelyen. Az ügyet a magyar rendőrség vizsgálja. Kihallgatják a szemtanúkat, ezt követően protokoll készül, és az autóbusz folytathatja az útját,”

 

  hirdetes_300x300   

– nyilatkozta a ČTK hírügynökségnek vasárnap 14.00 óra körül Juraj Varga konzul.  „A nagykövetség nem ismeri az ügy további részleteit,” tette hozzá.

 

Forrás: 13.09.2020, 17:30, ČTK/T Split tour

 

A Liberecbe tartó autóbuszon ötvenen utaztak, köztük gyerekek is, tájékoztatta a ČTK-t a T Split Tour utazási iroda idegenvezetője, aki így írta le a történéseket:

 

„Először a horvát határőr jött oda és mondta, hogy szálljunk le az autóbuszról, de az alvó gyerekek maradhatnak. Majd következett a magyar vámos, aki kijelentette, hogy az autóbuszban nem maradhat senki. A sofőr kinyitotta a csomagteret, majd jött egy másik, női határőr, aki szintén a csomagteret szerette volna látni,”

 

– magyarázta az esetet az idegenvezető.

 

A buszvezető egy kicsit egyezkedett a nővel, majd

 

„szerette volna lefotózni az intézkedő vámosok azonosító számait és hívni a nagykövetséget. Egyiküket le is fényképezte, majd megfordult, és szerette volna megnézni a telefonját, amikor a másik nő elkapta a kezét. Ő védekezésként elrántotta, hogy lerázza magáról, mire a nő elesett. Ezt követően a határőrök közül többen a buszsofőrre ugrottak, leteperték, és bilincsbe verve elvezették őt. Azóta itt ülünk, “

 

– írta le az esetet a T Split tour idegenvezetője, Kateřina Macourková.

 

A buszsofőr a helyszínen maradt. „Odaadtuk a személyes tárgyait, majd a budapesti ügyészségre vitték,” zárta Macourková.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.