Nyitókép: Euronews

 

Idén elmarad a hagyományosan hordócsapolással kezdődő müncheni Oktoberfest, a bajor főváros világhírű sörfesztiválja a koronavírus járvány miatt. 2020-ban nem építettek hatalmas sörsátrakat, ahol sok száz standon illatoznak a kolbászok és frissensültek, és emberek ezrei sem isszák tömött padokon ülve literes korsójukból a bajor söröket. Azonban szombat óta mégis ünnepi a hangulat a városban: félszáz sörfőzde és vendéglátóhely fogadja a látogatókat a hagyományosan a fesztiváli időszakra készített Wiesnbierrel, kolbászokkal, sült csülökkel és csirkehússal – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

 

„Maszkot viselni egy kocsmában furcsa, de meg lehet szokni. Akkor lennénk persze igazán boldogok, ha egyszerűen újranyitnának a vendéglátóhelyek”

 

– magyarázza az egyik vendég, Margaret Stadelbauer.

„A maszk viselése kényelmetlen, de még mindig jobb, mint otthon feküdni betegen”

 hirdetes_300x300  

 

– véli az egyik leghíresebb sörház, a Hofbräuhaus igazgatója, Michael Möller.

 

A vendéglátók elégedettek az első hétvége mérlegével, a járvány miatt csökkentett kapacitással működő sörkertek megteltek, rendszeres volt a sorállás. A hagyományos fesztivál elmaradása azonban jelentős csapás: tavaly 6,3 millió embert vonzott az Oktoberfest. A Theresienwiese, a fesztivál központi helyszíne azonban idén üres maradt.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!