Nyitókép: reprofoto (rtvs-live)

 

Konfliktussal kezdődött a szlovák köztelevízió 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsora. Marian Kotleba ugyanis egyedüli vendégként elutasította a szájmaszk viselését. Az ĽSNS elnöke a vírustagadók táborához hasonlóan megkérdőjelezte a szájmaszk viselés hatékonyságát.

 

Jana Cigániková (SaS) szerint az ilyen hozzáállás felelőtlenség. Mint elmondta, a szájmaszk viselése nem okoz károkat, épp ellenkezőleg, fékezi a koronavírus terjedését.

 

Ilyen példát mutatni a közvéleménynek akkor, amikor rekord méretű a növekedés, felelőtlenség

 hirdetes_810x300  

 

Michal Šipoš (OĽaNO) frakcióvezető szerint szomorú, hogy Marian Kotleba is igyekszik meglovagolni az elégedetlenségi hullámot és felelőtlenségre biztat. Szerinte Kotleba csak így akar olcsó politikai pontokat szerezni.

 

„Pontosan ez a probléma. Hogy az emberek egy része bagatellizálja a problémát. És mi, akiknek pozitív példával kellene elöl járnunk, inkább a hullámlovaglást választjuk”

 

– hangoztatta Cigániková, feltéve a kérdést Kotlebának, hogy mit fog csinálni majd akkor, ha esetleg így megöli a saját nagymamáját.

 

Kép: reprofoto (rtvs-live)

 

Kotleba elutasította a vádakat „Az én apám rákban halt meg 8 eurós gyógyszer után” – reagált.

 

„Tudom, miről beszélek, ha felelősségről van szó. Ne játsszunk színházat. A parlamentben szintén csak a kamerák előtt hordjuk a maszkokat, de az étteremben, vagy ahol nem látnak, nem. Az ön lagzija és a parlamenti ülésterem a jó példa erre”

 

– válaszolt.

 

Cigániková és Šipoš cáfolta Kotleba állításait.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.