Nyitókép: Euronews

 

Vlagyimir Putyin orosz elnököt a 2021-es Nobel-békedíjra jelölték. A TASZSZ azonban sietve hozzátette: a jelölés nem a Kremlből érkezett.

 

„A Kreml ennek ellenére örülne a kitüntetésnek”

 

– idézte az orosz hírügynökség Dmitrij Peszkov elnöki szóvivőt.

 

„Nem sokkal azok után, hogy Putyin sikertelenül próbálta kivégeztetni Navalnijt, magasrangú oroszok Nobel-békedíjra jelölték Putyint”

 hirdetes_810x300  

 

– ezt viszont már Bill Browder, a Moszkva elleni szankciókat szorgalmazó Magnyitckij-törvény egyik kezdeményezője tweetelte.

 

Miközben Navalnij már felépülőben van, független német, francia és svéd laboratóriumok megállapították, hogy az orosz ellenzéki aktivistát novicsokkal mérgezték meg, ugyanazzal a szerrel, amit korábban a rendszer más ellenzői ellen is bevetettek. A Kreml simán elutasította, hogy Navalnijt Oroszországban mérgezték meg.

 

A TASZSZ szerint a Szergej Komkov író nevével fémjelzett Nobel-békedíj javaslatot még szeptember 10-én elküldték Oslóba, de a tudósítás nem részletezi, hogy Putyin milyen érdemeivel szolgált rá az elismerésre.

 

Donald Trump, amerikai elnököt egy nappal korábban, szeptember 9-én jelölte ugyancsak a jövő évi Nobel-békedíjra egy szélsőjobbos norvég parlamenti képviselő az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek közötti viszony rendezéséért.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!