Nyitókép: Pravda.sk

 

A koronavírus-járvány első hulláma nagyban befolyásolta a cseh háztartások anyagi helyzetét. Minden harmadik cseh állampolgár a pénztárcáján is megérezte a járvány következményeit.

 

A felmérésben részt vett válaszadók nyolc százaléka elvesztette a munkáját, húsz százalékuknak pedig csökkent a fizetésük, derül ki Perfect Crowd felméréséből, melyet a Fondee befektetési startup felkérésére végzett.

 

Az elmúlt hónapokban tapasztalt helyzet leginkább az alacsonyabb bevételű társadalmi csoportokat érintette, továbbá a kevésbé iskolázott réteget, illetve a kisebb városok és falvak lakóit. A válaszadók 43 százaléka ismerte el, hogy hozzá kellett nyúlniuk a megtakarításaikhoz is.

 hirdetes_810x300  

 

A felmérés megmutatta, hogy a havi 25 ezer cseh koronáig (920 euró) terjedő bevétellel rendelkezők háromszor gyakrabban vesztették el munkájukat, mint a magasabb keresetűek. Ezek 60 százaléka szorult rá a megtakarításaira is, míg akik legalább havi 50 ezer cseh koronát (1 800 euró) kerestek, közülük csak 30 százalékuk nyúlt hozzá a perselypénzhez.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!