Nyitókép: webnoviny.sk

 

Kemény szavakkal illette a Központi Krízisstáb tegnapi, tömegrendezvények betiltására vonatkozó döntését, a Szlovák Labdarúgó Szövetség elnöke. Ján Kováčik szerint nem biztos, hogy ilyen elsőségre van szüksége az országnak.

 

Amint arról a Körképen beszámoltunk, kivételek csak azokra vonatkoznának, ahol minden szereplő 12 óránál nem régebbi negatív koronatesztet tud felmutatni.

 

 hirdetes_810x300  

Magyarország és Ausztria nem kerül vörös zónába. Betiltják a tömegrendezvényeket, szigorú szájmaszk viselés, jön a rendkívüli helyzet (Íme, a részletek)

 

„Nem értem, hogy a krízisstáb tagjai és kompetens személyek nem látják, hogy a sporttársadalom komoly súllyal bír az országban. A futball költségvetési bevételt termel. Mi nem cserkészcsapat vagyunk, akik szabadidejükben labdát rugdosnak. 14 ezer alkalmazottunk van, 100 ezer tagunk. Nem tudom, hogy a kompetens személyek tudatosítják-e, hány embernek ad munkát a futball. Mi vagyunk az egyik legnagyobb munkáltató az országban. Arra kérjük a kormányt, hogy gondolja át ezeket a lépéseket, melyek egyelőre tervezetként szerepelnek,“

 

– érvelt Kováčik.

 

A szlovák futballvezér Matovič kormányfővel szeretne tárgyalni a helyzet rendezése érdekében. Mint elmondta, átmenetileg el tudják képzelni, hogy nézők nélkül játszanak, ami után kompenzációra van szükségük.

 

„De mi márciustól egyetlen cent állami kompenzációt sem kaptunk“

 

– magyarázta Kováčik.

 

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyelőre nem terveznek nyomásgyakorló lépéseket. Mint mondta, amíg lát lehetőséget az ésszerű eszmecserére, mindent megtesz annak érdekében, hogy a döntéshozókat ráébressze a sportrendezvények betiltására vonatkozó intézkedések következményeire.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.