Nyitókép: foxnews.com

 

Donald Trump amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat – jelentette a Fehér Ház és az amerikai média.

 

A fő amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették, ahogyan Trump az előre jelzett időpontban, helyi idő szerint 18 óra 30 perckor elhagyta a bethesdai kórházat. Trump az elnöki helikopterrel távozott a Fehér Házba.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az elnök szájmaszkot viselt és köszöntötte a kapunál gyülekező híveit, valamint az újságírókat, a Fehér Házba viszont már szájmaszk nélkül lépett be.

 

„Nagyon köszönök mindenkinek mindent”

 

– mondta. Később a Twitteren arról írt, hogy hamarosan folytatja újraválasztási kampányát.

 

Trump korábban szintén a Twitteren azt állította, hogy nagyszerűen érzi magát, jobban mint húsz éve. Egyúttal azt írta:

 

„Ne féljetek a Covidtól! Ne hagyjátok, hogy az uralja életeteket!”

 

 

CLEVELAND, OH - JULY 21: Republican presidential candidate Donald Trump gives two thumbs up to the crowd during the evening session on the fourth day of the Republican National Convention on July 21, 2016 at the Quicken Loans Arena in Cleveland, Ohio. Republican presidential candidate Donald Trump received the number …
Donald Trump folytatja a kampányt. Kép: breitbart.com

 

Hétfőn este a first lady, Melania Trump – aki szintén elkapta a koronavírust – a Twitteren tudatta, hogy jól van, otthon pihen.

 

Trump máris készül a második elnökjelölti vitára Joe Bidennel

 

Alig hogy elhagyta a kórházat, máris tervezi a második elnökjelölti vitáját kihívójával, Joe Biden demokrata párti elnökjelölttel – tudatta Tim Murtaugh, Trump újraválasztási kampányának kommunikációs igazgatója a Fox televízióban hétfőn este.

 

A második elnökjelölti vitát október 15-re tervezték, és a floridai Miamiban tartanák meg.

 

Murtaugh fél órával azután nyilatkozott, hogy Donald Trump elhagyta a Walter Reed katonai kórházat és visszatért a Fehér Házba, majd közzétett egy másfél perces videót a Twitteren. Ebben az elnök azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy legyenek óvatosak, de „mozduljanak ki”, ne féljenek a Covidtól.

 


Joe Biden azonnal reagált Trump videójára. Mint fogalmazott: azt a mondatot, hogy „ne hagyjuk, hogy a vírus uralja az életünket” talán annak a 205 ezer családnak kellene mondania, amely elvesztette szeretteit a járványban. Az NBC televízió riporterének nyilatkozva Biden hangsúlyozta: azt remélte, hogy Trump levonja a konzekvenciát „abból, amit átélt” és a helyes leckét adja tovább az amerikaiaknak, nevezetesen, hogy hordjanak szájmaszkot.

 

Biden egyébként – mielőtt floridai kampányútjára indult – Delaware-ban újságíróknak azt hangoztatta, hogy nincsenek ellenvetései az újabb elnökjelölti vitával kapcsolatban.

 

„Ha a tudósok azt mondják, hogy a vita biztonságosan megrendezhető, és lesz lehetőség a szükséges távolság betartására a résztvevők között, akkor részemről rendben van”

 

– fogalmazott.

 

MTI összefoglaló/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!