Nyitókép: webnoviny.sk

 

Világszerte körülbelül minden tizedik ember elkaphatta már a koronavírust – legalábbis az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója szerint.

 

Michael Ryan arról számolt be Genfben, hogy a számok jelentősen eltérnek a városi és a vidéki lakosság körében, viszont a világnak nincsen olyan pontja, ahol teljes biztonsággal elkerülhetjük a vírust.

A világon jelenleg 7,6 milliárd ember él. Eszerint 760 millióan kaphatták már el a betegséget. Ez hússzor több, mint a jelenleg számon tartott esetek száma. Jelenleg 36 milliónál áll a számláló. Ebből is jól látszik, hogy a legtöbb fertőzött tünetek nélkül vészeli át a kórt, anélkül hogy ő maga tudna erről.

 

 hirdetes_300x300  

Kezdetben a tudósok azt állították, hogy a koronavírus okozta betegség minden harmadik embernél könnyű lefolyású, mostanra azonban egyre többen vélik úgy, hogy 80% is lehet a tünetmentesek aránya. Éppen ezért nagyon nehéz felismerni és megállítani a járványt.

 

Ryan figyelmeztetett, hogy a világ „nagyon nehéz időszak előtt áll. A betegség továbbra is terjed, és a világ több részén erősödik.”

 

Euronews/Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!