Nyitókép: blesk.cz

 

Szerdától november 1-ig a koronavírus-járvány miatt bezár minden iskola Csehországban, beleértve az alsó tagozatos alapiskolásokat is, jelentette be Roman Prymula egészségügyi miniszter.

 

Az óvodák nyitva tartásában nem történik változás. Szerdától ugyanúgy kötelező lesz a szájmaszk viselése a tömegközlekedés megállóiban is.

 

Az éttermek szerdától november 3-ig maradnak zárva. Tilos lesz az alkoholfogyasztás a közösségi tereken, parkokban. Beiltják a gyülekezést is, nyilvános helyen egyszerre egy helyen legfeljebb csak hatan lehetnek.

 hirdetes_810x300  

 

Minden ma bejelentett intézkedés addig marad a jelenlegi szigor mellett érvényben, amíg a vírus reprodukciós száma nem csökken 0,8 alá, jelentette ki Andrej Babiš (ANO) kormányfő.

 

A közép- és főiskolák már ma átléptek az online oktatásra az egész országban. Az egyetemeken csak a vizsgáztatás lesz lehetséges, melyet tíz főben maximalizáltak.

 

Szerdától tilos lesz a kollégiumokban tartózkodni mindenkinek, aki más lakhellyel is rendelkezik az országban.

 

Az éttermek, bárok, klubok a rendkívüli helyzet ideje alatt zárva maradnak, és csak ablakon keresztül lehet majd az ételt elvinni. Lényegében ugyanazok az intézkedések lépnek hatályba Csehországban is, amik miatt Szlovákiában az SaS elnöke, Richard Sulík kritikával illette a központi kampánystábot. Igaz, Csehországban a helyzet (egyelőre) súlyosabb, mint Szlovákiában.

 

Az éttermek ablakai este 20.00 óráig lehetnek nyitva. A hotelok éttermeire a tiltás nem vonatkozik, az elszállásolt vendégek ott este 20.00 óráig étkezhetnek.

 

ČTK/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!