Sára, Márió
  • HUF: 359.72
  • USD: 1.21
  • -1 °C
  • 6 °C
Friss hírek

II. Erzsébet királynő kegyelmet ad a terroristát elfogó korábbi gyilkosnak

Saját élete és testi épsége kockáztatásával segített kézre keríteni egy terroristát.

 Nyitókép: royalcentral.co.uk

 

Az angol királynő 10 hónapot elenged a 42 éves StevenGallant börtönbüntetéséből, aki így jövő júniusban kérvényezheti feltételes szabadlábra helyezését.

 

Gallant tavaly novemberben a London hídon saját élete és testi épsége kockáztatásával segített kézre keríteni egy terroristát.

Steven Gallant Archives - TVC News Nigeria
A 42 éves Steven Gallant. Kép: tvcnews.tv

 

A 28 éves Usman Khant végül a rendőrök agyonlőtték, miután két embert megölt és hármat megsebesített a brit főváros pénzügyi negyedében, a Cityben, a London híd északi végénél.

 

Gallant teljesen véletlenül került a terrortámadás helyszínére. Még 2005-ben ugyanis egy tűzoltó meggyilkolásáért 17 év börtönbüntetésre ítélték. 2019. november 29-én azonban kimenőt kapott, hogy egy konferencián vehessen részt Londonban, ahol az elítéltek normális életbe való visszatérési lehetőségeiről tartottak előadást.

 

A konferencia a London Bridge (London híd) közelében, a Fishmonger’s Hall, azaz a helyi halászok épületében zajlott.  A korábban már elítélt Usman Khan szintén ezen a konferencián vett részt, a helyszínen azonban terrortámadás keretében késével két embert megölt.

Gallant több személlyel a menekülő terrorista után vetette magát. Egy tűzoltó berendezéssel, valamint egy, a halászoktól származó Narvál másfél méteres agyarával, melyet hirtelen a falról emelt le, sikerült megállítania a terroristát, és a rendőrök kiérkezéséig fogva tartani.

A királynő bátorsága elismeréseként tíz hónapot enged el Gallant büntetéséből. Az igazságügyi minisztérium szerint Erzsébet csak nagyon ritkán gyakorol kegyelmet, gyilkosságért elítéltek esetében pedig még ennél is ritkábban.

 

Az esetről anno itt, itt és itt számoltunk be a Körképen.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zoz
2020. okt. 18. 22:58

Elengedhette volna már neki azt a 10 hónapot júniusig. Ha már megmentett pár ember életét.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket