Nyitókép: Euronews

 

Az ingadozó államokért folyik a küzdelem az amerikai elnökválasztás finisében. Donald Trump Nevadában, demokrata párti kihívója, Joe Biden Észak-Karolinában kampányolt vasárnap.

 

Nevada legutóbb 2004-ben támogatott republikánus elnökjelöltet, Észak-Karolina 2008 óta nem állt demokrata elnökjelölt mellé.

 

Donald Trump a nevadai Carson Cityben egy templomban, majd Newport Beach városában a kampányra pénzt gyűjtő egyik rendezvényen vett részt. A templomban – a CBS televízió tudósítása szerint – Denise Goulet lelkipásztor kijelentette: Isten neki azt mondta, hogy „másodszor is győzelmet biztosítok az elnökötöknek”. Válaszában az elnök „nagy megtiszteltetésnek” nevezte, hogy jelen lehetett az istentiszteleten, és mindenkit arra buzdított, hogy menjen el szavazni.

 hirdetes_400x285  

 

Biden Észak-Kaliforniában is az afroamerikai közösséggel keresett szövetséget, mint pénteken Detroitban. Azt ígérte, ha elnök lesz, gondja lesz arra, hogy javuljon anyagi és társadalmi helyzetük.

 

Úgy fogalmazott, hogy ideje rendbe tenni Amerika lelkét, vagy ha úgy tetszik, újraépíteni Amerika gerincét, a középosztályt. És ezúttal senkit sem hátrahagyva. Nem számít a faji, a vallási, az etnikai vagy a korosztálybeli hovatartozás, nem számít, ki milyen nemű, vagy miféle speciális szükségletekkel él, együtt képesek lesznek véghez vinni ezt.

 

Az Egyesült Államokban vasárnap estig már több mint 27 milliónyian szavaztak, levélben, vagy a korai szavazás kínálta lehetőségeket kihasználva.

 

A szövetségi szinten végzett közvéleménykutatások Biden jókora fölényét mutatják, de a kérdéses államokban sokkal kisebb az előnye.

 

Euronews/MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!