Nyitókép: reprofoto (M1-Híradó)

 

A magyar közmédia helyi tudósítója szerint az eredmény azt bizonyítja, hogy a kárpátalja magyarok az ideiglenes választási szövetségekkel ellentétben, melyek ott általában csak egy ciklusra jönnek létre, azt az erőt támogatták, mely már valóban bizonyított.

 

Önkormányzati választásokat tartottak Ukrajnában, ahol a megyékbe, járásokba és a kistérségekbe választottak képviselőket illetve polgármestereket.

 

A dolgok jelenlegi állása szerint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelentős sikereket ért el Kárpátalján.

  hirdetes_300x300   

 

A legfontosabb testületbe, a Kárpátaljai Megyei Tanácsba bejutott a KMKSZ. Brenzovics László, a KMPSZ elnöke szerint rendkívül sikeresen szerepelt a szövetség, a KMKSZ egyedüli magyar listája úgy néz ki, hogy nyolc képviselőt juttat be a megyei közgyűlésbe. Sikerült hozni tehát a 2015-ös választások kimagasló eredményét.

 

Emellett pedig számos kistérségnek lett magyar polgármestere, így például fölényes győzelmével Babják Zoltán Beregszász eddigi polgármestere az új, beregszászi kistérségnek lehet a vezetője.

 

Íme a részletek az alábbi videón.

 

 

Körkép.sk/M1 Híradó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!