Nyitókép: Körkép.sk

 

Először csak a szlovák kormánykoalíció közismerten egyik legsovinisztább tagja, Martin Klus (SaS) eresztett meg döbbent hangú bejegyzést közösségi oldalán.

 

„Félek, hogy milyen ajánlások születnek majd Magyarországgal és az ottani rezsimmel szemben, melynek állapotát az alábbi fényképeken saját szemünkkel láthatjuk. Nem beszélve arról, hogy pont Magyarország volt az, mely már második hónapja egyoldalúan lezárva tartja a határait velünk szemben”

 

– hergelte a hangulatot a külügyi államtitkár egy közösségi oldaról átvett poszttal, melyben az Orbánisztán felirat is szerepelt.

 

 hirdetes_400x285  

„Tartok attól, hogy a jelen helyzetben sok más lehetőségünk az elkövetkező napokban nem marad …”

 

– tette hozzá a soviniszta államtitkár anélkül, hogy pontosította volna, konkrétan mire is gondol.

 

Természetesen arra, hogy Európa legfertőzöttebb országába, a nyugati szomszéd Csehországba hosszú hetekig mindenféle megkötés nélkül, szabad volt a ki és beáramlás, Klus nem tért ki.

 

Majd röviddel az árvai és bártfai járások próbatesztelési eredményeinek bejelentése után Richard Sulík gazdasági miniszter, Klus pártbeli főnöke és az SaS elnöke tett rá egy lapáttal a témára.

 

Egy szájmaszk nélküli fotóval hangoztatva, hogy a járvány második hulláma nyáron valószínűleg külföldről szivárgott be az országba, ezért Sulík a határátkelőhelyeken való COVID-19 tesztelés bevezetését szorgalmazza.

 

 

A Központi Válságstáb október 26-án, a délutáni óráktól ülésezik. Elméletileg itt is foglalkozhatnak a témával. Valószínűbb azonban, hogy az SaS politikusanak kezdeményezésére néhány napot még várnunk kell. Klus ugyanis már jelezte, hogy szerdán lesz lehetősége visszatérni a témára.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.