Nyitókép: thetimes.co.uk

 

Köszönetet mondhat a szerencséjének az a brit házaspár, aki igazi kincsesbányát talált a garázsában, a szomszéd által ott hagyott szemeteszsákokban.

 

A zsákokban a Csillagok háborúja film saga játékritkaságai voltak, 400 ezer font értékben.

 

 

 hirdetes_400x285  

A The Times cikke szerint a közép-angliai Stourbridge-ben élő házaspárnak fogalma sem volt arról, hogy mire számíthat a szomszéd által évtizedek óta gyűjtött figuráktól, űrhajóktól. Az eredeti csomagolásában levő, több ki sem csomagolt figurákat tartalmazó kollekció rendkívüli értékét csak a házaspár fia által felkért árverésvezető ismerte fel.

 

„Több tárgy a nem éppen szakszerű tárolási módszer miatt kicsit benedvesedett, de ez a legszebb Star Wars-gyűjtemény, amit valaha láttam”

 

– mondta Chris Aston, az Aston’s Auctionneers szakértője.

 

„Az egész világból jelezték érdeklődésüket a gyűjtemény iránt, így biztosak voltunk abban, hogy az értékesítés zökkenőmentesen fog menni”

 

– tette hozzá.

 

A Galaktikus Birodalom flotta Csillagromboló parancsnokának figurája eddig ismert két példányának egyike is előkerült a gyűjteményből, mégpedig eredeti csomagolásában. El is adták mintegy 29 500 fontért. A 80-as évek elejét 1,7 fontért árusított játékfigurák darabjaiért is mintegy 1400 fontot fizettek.

 

Aston szerint a férj nagyon elégedett volt az eredménnyel:

 

„Nem tudom, hogy volt-e valamilyen tervük ezekkel a tárgyakkal, de úgy tűnt számomra, mintha megütötték volna a lottónyereményt.”

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Star Wars

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.