Nyitókép: HVG

 

A holland PAL-V által fejlesztett jármű, a Liberty a tervek szerint kisegíti majd a tulajdonost, hogy ne kelljen a dugóban araszolnia.

 

A HVG cikke szerint hosszú évtizedek óta dolgoznak már azon a mérnökök, hogy elkészítsék a kétéltű járművet, mellyel az utakon és a levegőben is tudunk közlekedni. A repülő autó megtervezése és megépítése is komoly kihívás elé állítja a szakembereket, a kétféle közlekedési módhoz ugyanis nagyon eltérő szempontokat kell figyelembe venni.

 

A holland PAL-V nevű cég állítja, mérnökeinek az elmúlt években sikerült megoldást találniuk a fenti problémára. Ennek eredményeként született meg a PAL-V Liberty nevű jármű, amit 2019 márciusában már a Genfi Autószalonon is láthatott a közönség. Nemrég egy újabb fontos mérföldkövet sikerült elérniük: engedélyt kaptak a repülő autó közúti tesztelésére az Európai Unió területén belül.

 hirdetes_810x300  

 

 

A PAL-V szerint az utakon 160, a levegőben pedig 180 km/h lesz a szerkezet végsebessége. Egy átlagos helikopterrel nagyjából 260 km-t lehet megtenni egy óra leforgása alatt.

 

HVG

Megosztás:
Címkék: repülő autó

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!