Nyitókép: HVG

 

Bill Gates egy nemrég virtuálisan megtartott egészségügyi konferencián arról beszélt, sem ő, sem Donald Trump járványügyi főtanácsadója, Anthony Fauci nem volt felkészülve arra, hogy ennyi összeesküvés-elmélet kel majd szárnyra róluk, írja a HVG.

 

Amikor tavasszal beütött a koronavírus-járvány első hulláma, előkerült Bill Gates egy évekkel ezelőtt figyelmeztetése: arra hívta fel a világ kormányainak figyelmét, hogy egy újabb pandémia közeleg, ám erre nem áll készen a világ. Azóta kiderült, igaza lett, és még nyilvánvalóbbá vált, hogy érdemes a szavaira odafigyelni. Mindent azonban ő sem láthatott előre.

 

A hét elején, online megrendezett STAT Summit egészségügyi konferencián Bill Gates is részt vett. Arról beszélt, nem gondolta volna, hogy a koronavírus-járvány kapcsán ennyi összeesküvés-elmélet lát majd napvilágot, azt pedig végképp nem gondolta volna, hogy ezek egy jelentős részének ő lesz a főszereplője, illetve alanya.

 hirdetes_300x300  

 

Bill Gates kapcsán a legelterjedtebb konteó, hogy valójában azért akarja beoltatni az embereket – a védőoltással, amit a koronavíus ellen fejlesztenek, és amelynek kutatásait a Bill és Melinda Gates Alapítvány is finanszírozza –, hogy chipet ültessenek vele az emberekbe. Az elmúlt hónapokban az összeesküvés-elméletek miatt gyakorlatilag ő lett a koronavírus Soros Györgye, olvasható a HVG cikkében.

 

Mint mondta, sem ő, sem az amerikai főjárványügyes Anthony Fauci nem volt erre felkészülve. Így azon kívül, hogy folyamatosan beszélnek az igazolható tényekről, hirtelen nem is lett jobb ötletük arra, mit kellene tenni az álhírcunami megzabolázásához.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.