Nyitókép: e15.cz

 

A koronavírus-járvány gyengülésének köszönhetően hétfőtől Csehországban bizonyos könnyítések lépnek életbe az eddigi szigorú intézkedések terén.

 

Nyugati szomszédunk saját, ötfokozatú skáláján az eddigi ötösről négyes fokozatba kerül. A kormány mai döntésének értelmében a rendkívüli állapot december 12-ig érvényben marad.

 

Hármas fokozatba, ami további könnyítésekkel járna, például további üzletek és az éttermek is megnyithatnának, leghamarabb egy hét múlva kerülhet az ország.

 hirdetes_810x300  

 

A négyes fokozat azt jelenti, hogy a kockázati érték 61 és 75 között mozog. Ebben a fázisban megnyithatnak az alapiskolák, a középiskolákban újraindul a gyakorlati oktatás, az egyetemeken pedig húsz főig korlátozzák a csoportos oktatás lehetőségét.

 

A gyülekezési joga az eddigi két főről hat főre bővül, a kijárási tilalom az eddigi 21.00 óráról 23.00 órára tolódik. Hétfőtől ablakos formában a könyvtárak is megnyithatnak. Az istentiszteleteken és az esküvőkön egyszerre legfeljebb 20 személy lehet. Beindulhatnak az autóiskolák is.

 

Az üzletek eddig este 21.00 órakor zártak, hétfőtől a nyitvatartási idő 23.00 órára bővül. A vasárnapi boltzár továbbra is érvényben marad.

 

Az üzletekben marad a 15 négyzetméteres feltétel egy-egy vendégre, melybe a gyermek hat éves korig nem számítódik bele. Ugyanez a korlátozás lesz érvényben hétfőtől a termelői piacokon is.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!