Nyitókép: europeanpharmaceuticalreview.com

 

A remdezivir hatóanyagot nem volna szabad alkalmazni a koronavírusos betegek gyógyításánál, jelentette ki pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO), mely szerint az eddigi tesztek nem támasztották alá az ilyen kezelés hatékonyságát.

 

A WHO szerint nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a remdezivir használata csökkenti az elhalálozás esélyét, vagy a lélegeztető gép szükségességét. Nem bizonyosodott be cáfolhatatlanul az sem, hogy a hatóanyag gyorsította volna a koronavírusból való felépülést.

 

Mi több, a WHO szerint nem lehet kizárni azt sem, hogy a remdezivirnek káros mellékhatásai is vannak.

 hirdetes_810x300  

 

A WHO már október közepén közzétette előzetes jelentését, mely kimondta, hogy a remdezivir hatékonysága nem elégséges. Az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrzési Hivatal (FDA) október végén mégis engedélyezte a COVID-19 elleni küzdelemben a remdezivirt.

Az Európai Bizottság október elején szintén vásárolt 500 ezer gyógyszer az amerikai Gilead gyógyszergyártól, melynek Veklury gyógyszere tartalmazza a remdezivir hatóanyagot.

A WHO szerint a gyulladáselleni szteroidok, mint a dexametazón az egyedüli ismert ellenszere a COVID-19-nek azoknál, akik súlyos tünetekkel rendelkeznek. Emellett az oxigén használata haladó respirációs terápia és az minőségi, intenzív ápolás is nagyban segít a felépülésben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!