Nyitókép: denik.cz

 

Több ezren kapcsolódtak be ma Csehországban abba a jótékonysági akcióba, melynek keretében élelmiszert és drogériai termékeket ajánlottak fel az arra rászorulóknak.

 

Az ország 603 üzletében főleg rizst, tésztát, konzerveket és egyét tartós élelmiszert ajánlottak fel az emberek. Az akciót a Cseh Élelmiszerbankok Szövetsége kezdeményezte. Az így összegyűlt élelmiszert és drogériai termékeket az egyedüli családfenntartóknak, idős, egyedül élő, vagy fogyatékos embereknek ajánlják fel.

 

A gyűjtést nagyban befolyásolta a koronavírus, emiatt kevesebb felajánlás érkezett.

  hirdetes_300x300   

 

Csehországban tavaly rekordot jelentő 330 tonna élelmiszert és 52 tonna drogériai terméket ajánlottak fel az emberek. Az idei számok vasárnap lesznek ismertek.

 

Az élelmiszerbankok segítségére jelenleg egyre többen szorulnak. Megjelentek azok is, akik a pandémia miatt vesztették el munkájukat, vagy csak minimális bevétellel rendelkeztek. Emiatt az idei felajánlások biztosan nem fedik le az igényeket, így az élelmiszerbankoknak maguknak is vásárolniuk fog kelleni, amire eddig soha nem volt szükség.

 

Az élelmiszerbankokat az állam is támogatja. Tavaly 95 millió cseh koronával járult hozzá az akcióhoz.

 

Az emberek szombaton 08.00 és 18.00 között hagyhatták bevásárlásaikat a megadott élelmiszerüzletekben, leggyakrabban 100 és 249 cseh korona (4 és 10 euró) közötti összegben tesznek felajánlást.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!