Laura, Alida
  • HUF: 352.57
  • USD: 1.20
  • 21 °C
  • 33 °C
Friss hírek

Az emberek többsége már nem akar úgy dolgozni, mint a járvány előtt tette

A járvány felgyorsította a digitális átmenetet, és mintha eltörölte volna a határt a magánélet és a munka között.

Nyitókép: teraz.sk

 

A felmérésben részt vevők 38 százaléka ugyanakkor jobb technikai felkészülést vár el munkaadójától a távmunka terén.

 

Az emberek többsége, egészen pontosan 74 százaléka már nem akar úgy dolgozni, mint a koronavírus-járvány kitörése előtt tette. A felmérést a Kaspersky kiberbiztonsági vállalat készítette. A világszintű felmérésben 8000 kis- és közepes vállalatban dolgozó munkatárs vett részt.

 

Otthon vagy, és mégis munkában

 

Az emberek a járvány kitörése óta igyekeznek új feltételeket kialakítani. 47 százalékban ez a közeli családtagokkal való több időtöltést, 41 százalékban pénzspórolást, 32 százalékban pedig távmunkát jelent.

 

A válaszadók mintegy negyven százaléka már nem akar úgy dolgozni, mint eddig. Azaz bemenni a munkahelyre, és ott lehúzni a 09.00 – 17.00 közötti munkaidőt. Minden harmadik ember rugalmas munkavégzést akar, és szakítana az eddigi, öt munkanap majd hétvége szokással.

 

A felmérés egyben azzal is rámutatott, hogy a munkavállalók 38 százaléka jobb technikai felszereltséget vár el munkaadójától a távmunka terén. Fontos, hogy biztosítva legyenek a megfelelő technológia és eszközök, hogy a munkavállalók hatékonyak lehessenek, és egyben biztonságos legyen a csatlakozás is.

 

„Egyértelmű, hogy a járvány felgyorsította a digitális átmenetet, és mintha eltörölte volna a határt a magánélet és a munka között. Ugyanakkor látjuk azt is, hogy a munkavállalók a technika alkalmazásával új jövőt hoznak létre, és fontos számukra a rugalmasság, a szabadság és gyors alkalmazkodó képesség“

 

– fogalmaztak a kutatás végzői.

teraz.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:
Címkék: Kaspersky

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket