Nyitókép: teraz.sk

 

A pápa maga is Argentínában letelepedett olasz migránsok leszármazottja.

 

Ferenc pápa hétfőn megjelent új könyvében hangsúlyozza, hogy a migráció nem jelent veszélyt a kereszténységre és a keresztény kultúrára.

 

„Elutasítani a szenvedéseken átesett migránst, függetlenül attól, hogy milyen hite van, csak mert félünk a keresztény kultúra meggyengülésétől, a kereszténység és a kultúra abszurd kiforgatását jelenti,“

 

  hirdetes_300x300   

– állítja a pápa.

 

„A migráció nem veszélyezteti a kereszténységet. A kereszténységet csak azok gondolatai veszélyeztetik, akik hasznot húznak az ilyen kijelentésekből,“

 

– tette hozzá,

„Evangéliumot hirdetni és nem segíteni a bajba jutott idegeneknek, nem fogadni el őket Isten gyermekeiként azt jelenti, hogy olyan kultúrát támogatunk, mely csak nevében keresztény és híján van mindennek, mely egyedivé tesz bennünket,”

 

fogalmazott a pápa új könyvében, mely a Let Us Dream: The Path to a Better Future (Álmodjunk: Az út a jobb jövő felé). A könyvben a pápával életrajzírója, Austen Ivereigh beszélget.

 

Ferenc pápa maga is olasz migránsok unokája, akik Argentínában telepedtek le. Az egyházfő beszédeiben rendszeresen szolidaritásra szólít fel a menekültekkel szemben és kritizálja a gazdag országokat azért, mert elutasítják a migránsok befogadását.

 

A könyvben a pápa jellemzően a koronavírussal kapcsolatos témákat érint.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!