Fábián, Sebestyén
  • HUF: 357.94
  • USD: 1.21
  • 3 °C
  • 11 °C
Friss hírek

Trump beadta a derekát, kezdődhet a hatalomátadás

Trump elfogadta, hogyBiden és csapata hozzáférhessen a kormányzati forrásokhoz , napi titkosszolgálati jelentésekhez.

Nyitókép: deadline.com

 

Megkezdődhet a hatalomátadási eljárás az Egyesült Államokban. Donald Trump elfogadta, hogy hivatalosan is elinduljon a folyamat, azaz Joe Biden és csapata hozzáférhessen a kormányzati forrásokhoz és a napi titkosszolgálati jelentésekhez.

 

Twitter-bejegyzése szerint a leköszönő amerikai elnök azt javasolta az illetékes kormányügynökségnek, hogy tegyen a hatalomátadási protokollnak megfelelően.

 

 

 

A szervezet vezetője, Emily Murphy – akit Trump iránti elfogultsággal vádoltak – levélben értesítette Joe Bident a hatalomátadás megindításáról és arról, hogy a hatóság biztosítja az anyagi forrásokat is a folyamathoz.

 

Donald Trump ugyanakkor arról is tweetelt, hogy folytatja a jogi küzdelmet az újraválasztásáért, de közben republikánus részről is egyre nagyobb nyomás nehezedik rá a választás eredményének elfogadásáért.

 

Biden michigani győzelmének hitelesítésével alaposan megcsappantak Trump esélyei. Georgiában ugyan ismét újraszámolják a voksokat, és Pennsylvániában is ellenőrzik még a szavazatokat, ezek kimenetele érdemben már nem befolyásolná a november 3-án tartott elnökválasztás végeredményét.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket