Nyitókép: tophoreca.sk

 

A szállodatulajdonosok, szállásadók számára különösen fontossá vált a járvány alatt a vendégekkel kapcsolatos higiéniai és biztonsági előírások betartása.

 

A gond ott van, hogy maguktól nagyon kevesen követik a figyelmeztető feliratokat. A cseh tapasztalatok azt mutatják, hogy százból csak alig hárman fertőtlenítik maguktól a kezüket. Ha pedig rájuk szól, vagy figyelmezteti őket a személyzet, gyakran durva reakció a válasz.

 

Josef Bára, az EuroAgentur Hotels & Travel vezetője szerint az államnak jobban kellene ügyelnie az előírt biztonsági rendeletek betartására.

 hirdetes_810x300  

 

Bára szerint míg külföldön a szállásvendégek általában betartják az előírásokat, Csehországban gyakran káromkodás a válasz.

 

„Október végén a Kanári-szigeteken voltam. Minden alkalommal, amikor beléptem a szállodába, megmérték a hőmérsékletemet, a személyzet pedig megvárta, amíg a szeme előtt fertőtlenítem a kezeimet. E nélkül senkit nem engedtek be az étterembe. Többször szemtanúja voltam annak is, amikor a felszolgáló visszaküldte a vendéget, aki nem fertőtlenítette a kezeit. Nálunk az ilyesmi elképzelhetetlen,“

 

– panaszolta Bára. Mind elmondta, az állam szerint nagyobb felvilágosító kampányra lenne szükség.

 

Csehországban ugyanakkor eközben szigorú intézkedések vannak érvényben a járvány terjedésének megfékezésére.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!