Tamás
  • HUF: 367.40
  • USD: 1.19
  • 0 °C
  • 10 °C
Friss hírek

Kitört a polgárháború Etiópiában

Már több mint negyvenezren szöktek át Szudánba

Nyitókép: bbc.com

 

A polgárháború Etiópia egyébként is szegénységtől sújtott északi részén, Tigré tartományában tört ki az etióp kormánycsapatok és a helyi katonák között. A tartományban tartott szeptemberi választás eredményét az etióp kormány nem ismeri el. Katonái ezért november 9-én megkezdték a bevonulást Tigrébe. A katonaság szombat reggel elkezdte bombázni a félmilliós Mekele városát.

 

Admed kormányfő szerint a hadsereg anélkül tört be Mekellebe, hogy “veszélyeztetné az ártatlan civileket.”

 

Az AP hírügynökség a Szudánba menekülőktől úgy tudja, hogy a határnál állomásozó etióp erők már akadályozzák a menekülőket az ország elhagyásában.

 

Ethiopian government begins offensive in Tigray capital city of Mekelle | Euronews
Kép: euronews.com

 

Hírügynöskégi jelentések szerint Tigrajt elzárták a külvilágtól, így lehetetlen ellenőrizni az onnan érkező hírek valóságtartalmát.

 

Már több mint negyvenezren szöktek át Szudánba

 

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa pénteken már együtt sétált Szudánban az etióp polgárháború elől menekülőkkel. A szomszédos országból több mint negyvenezren szöktek már át a határon.

 

A szervezet 32 tonnányi segélycsomagot – benne takarókat és szúnyoghálókat – szállított a szudáni menekülttáborba. A tervek szerint pedig hétfőn egy újabb szállítmány érkezik majd Dubajból. A humanitárius ügynökségek több százezer menekülőre számítanak a elkövetkező hat hónapon belül.

 

Euronews/Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket