Nyitókép: Markíza (reprofoto)

 

Peter Pellegrini kapna kormányalakítási lehetőséget, ha most tartanák a parlamenti választásokat. A Focus ügynökség Markíza televízió felkérésére készült novemberi közvélemény-kutatásának eredménye az alábbi eredményt hozta:

 

 

A Smerből kivált Hlas tehát 19,1 százalékot kapna, őket a második helyen az OĽaNO követi 14 százalékkal, Harmadik helyen 12,1 százalékkal az SaS végezne. A negyedik helyen fej-fej mellett az ĽSNS és a Smer áll. A Sme rodina 6,1 százalékon áll jelenleg. Bejutna még a parlamentbe a Progresszív Szlovákia (5,9 százalék) és a KDH (5,1 százalék) is.

 hirdetes_810x300  

 

A parlamenti küszöb alatt a helyzet a következő:

 

 

Mint látható, a legkisebb kormánypárt kiesne a parlamentből. A Za ľudít (4,1 százalék) az MKP követi 3,1 százalékkal. A Most-Híd 2,1 százalékon, az Összefogás 0,5 százalékon áll jelenleg.

 

Az előző felméréshez képest a Hlas, az SaS és a Progresszív Szlovákia növekedett, a többi párt népszerűsége csökkent:

 

 

Igor Matovič az eredményeket úgy értékelte, hogy az OĽaNO-nak a felmérések mindig kevesebbet mérnek, mint amennyit a választásokon valójában elérnek.

 

„Európa egyetlen országában sem szabotálja a kormányzat járványügyi döntéseit. Ennek ismeretében érthető ez az eredmény”

 

– hangsúlyozta a kormányfő.

 

 

Képviselői székekre bontva az alábbi lehetőségek adódnak:

 

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Focus felmérés

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!