Nyitókép: webnoviny.sk

 

Forradalomnak nevezi az élelmiszeripar a szingapúri hivatalok döntését, melyek először engedélyezték a mű csirkehús kereskedelmi forgalmazását és emberi fogyasztását.

 

Szingapúrban így zöldet kapott az „első tiszta csirkehús“ a világon, mely nem csirkéből származik. A döntés egyúttal azt jelenti, hogy fogyasztható és árusítható az Eat Just nevű amerikai startup csirkehúsa, melyet laboratóriumi körülmények között állítottak elő.

 

Kezdetben a gyorsétkezdékből is ismert nuget formában lesz kapható, de még nem tudni, hogy hol.

 hirdetes_300x300  

 

Alternatív hús

 

A világon növekszik a kereslet a különböző alternatív húskészítmények iránt, mely összefügg azzal, hogy egyes környezettudatos fogyasztók a környezet- és állatok védelme kapcsán inkább más megoldások felé fordulnak.

 

A brit Barclays pénzintézet előrejelzése szerint a műhús az elkövetkező évtizedekben 140 milliárd dollárt, azaz a globális húskereskedelem 10 százalékát kanyaríthatja ki magának a húspiacból.

 

Az élelmiszerüzletekben már ma is vásárolhatunk növényi alapú húspótló ételeket. Az Eat Just terméke azonban teljesen más. Nem növényi alapú, hanem laboratóriumban, állati izomsejtekből kerül előállításra.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Eat Just műhús

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!