Ida
  • HUF: 357.24
  • USD: 1.19
  • 3 °C
  • 9 °C
Friss hírek

EU-csúcs – Orbán: a józan ész győzelméért is küzdünk

Ma közös kontinensünk egységéért, az Európai Unió győzelméért és a józan és a józan ész győzelméért is küzdünk

Nyitókép: Orbán Viktor Fb-oldala

 

Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy jó megállapodást érjünk el az Európai Unió egysége érdekében, ma nemcsak az unió győzelméért, hanem a józan ész győzelméért is küzdünk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően csütörtökön.

 

A miniszerelnök aláhúzta: fontos tárgyalások várhatók a csütörtökön kezdődő brüsszeli uniós csúcson.

 

“Ma közös kontinensünk egységéért küzdünk. Ami pedig még fontosabb, nemcsak az Európai Unió győzelméért, hanem a józan ész győzelméért is küzdünk, mert nyilvánvaló, hogy arra nemzeteinknek és sokmillió embernek szüksége van a járvány és annak gazdasági következményei miatt. Észszerűen kell viselkednünk, és meg kell találnunk a megbízható megoldásokhoz és a józan ész győzelméhez vezető utat”

 

– fogalmazott Orbán Viktor.

 

Elmondta, az előkészületek sok időt, heteket vettek igénybe, de már csak “néhány centire van” a megállapodás elérése.

 

Hangoztatta: biztosítani kell, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő egészségügyi szolgáltatásokat maradéktalanul nyújtani tudják a rászorulóknak, azok az országok pedig pénzügyi támogatáshoz jussanak, amelyeknek valóban szükségük erre az emberek megsegítéséhez.

 

“Nagy reményeink vannak a mai nappal kapcsolatban”

 

– emelte ki a kormányfő.

Az uniós tagállamok vezetői kétnapos találkozójukon egyebek mellett az unió hétéves keretköltségvetéséről, a koronavírus-járvány utáni helyreállítást szolgáló alapról és a hozzájuk kapcsolni kívánt jogállamisági mechanizmusról, valamint a járvánnyal kapcsolatos további koordinációról, az éghajlatváltozásról, a biztonságról és a külkapcsolatokról tárgyalnak.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket