Artúr, Vince
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Újabb perek a Google ellen a monopolhelyzet megakadályozásáért

8,25 milliárd euróra emelkedett a céggel szemben kiszabott bírság összege. Ez négyszerese a Microsofténak

Nyitókép: onetoone.de

 

Az USA 38 állama perli a Google-t, amiért szerintük a keresőóriás ugyanolyan térnyerésre törekszik az autókban, televíziókban és a hangszórókban, mint amit az okostelefonoknál már elért, írja az Euronews.

 

Ezt megelőzően a Szövetségi Igazságügyi Minisztérium és 11 állam már beperelte a céget októberben, amiért monopolhelyzetet teremtett magának a piacon.

 

„ A Google aláásta azoknak a speciális keresőszolgáltatóknak a sikerét, akik veszélyt jelentenek a Google számára, mert szét tudják szippantani a keresési hirdetésekből származó bevételeket, és mivel összeállhatnak rivális keresőmotorokkal a belépés vagy bővítés érdekében”

 

– mondta Phil Weiser főállamügyész.

 

A Google válaszközleményében ez áll:

 

“Tudjuk, hogy a nagyvállalatok ellenőrzése fontos, így készen állunk a kérdések megválaszolására és a problémák megoldására. De ennek a pernek a célja, hogy olyan módszerekkel alakítsa át a keresést, amelyek megfosztanák az amerikaiakat a hasznos információktól, és rontanák a vállalkozások azon képességét, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek az ügyfelekkel.”

 

Szigorú uniós szabályokkal Európa már megpróbálta visszaszorítani a Google-t, eddig kevés sikerrel. Az eddigi rekordbírság 2,42 milliárd euró volt. Ennyivel sújtotta az Európai Bizottság a Googlet-t amiért a cég visszaélt keresője erőfölényével, amikor jogsértő módon előnyt biztosított saját ár-összehasonlító szolgáltatásának, és ezzel a társaság megsértette az unió trösztellenes szabályait.

 

Azóta két további döntés is született versenyjogi ügyekben. Ezzel összesen 8,25 milliárd euróra emelkedett a céggel szemben kiszabott bírság összege. Ez négyszerese a Microsoftra korábban kiszabott 2 milliárd eurós bírságnak.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket