Nyitókép: HVG

 

Az Apple adatvédelmi újításának köszönhetően kaphatunk még világosabb képet arról, hogy a Facebook mennyi minden információt gyűjt és rendszerez a felhasználóiról, olvasható a HVG cikkében.

 

A jelenségre egy iOS-fejlesztő, Noah Evans figyelt fel, aki a Facebook fő alkalmazásának App Store-os adatlapját böngészte, miután frissítette a készülékét az újabb iOS 14.3-ra.

 

Még érteni sem kell hozzá, hogy feltűnjön, milyen hosszan taglalja a szolgáltatás a felhasználó mobilján végzett tevékenységét. És azt is, mennyi mindenre rálát. A böngészési/keresési előzmények, a helyzet, az e-mail és a rendes, fizikai cím, a név, valamint a telefon azonosítója csak néhány ezek közül.

 hirdetes_810x300  

 

Az ijesztőbbek egyike az “Other data types”, vagyis az egyéb adattípusok kategóriája, de ez hogy pontosan mire vonatkozik, már nem egyértelmű.

 

A Facebook egyébként maga is bevallja, mire kér hozzáférést a felhasználótól, csak azt vélhetően kevesen lapozzák át. Pedig érdemes, van néhány pikáns részlet. Az Apple éppen ezért változtatta meg alkalmazásboltja felületét, hogy az emberek lássák, miket is engednek rá készülékeikre.

 

HVG

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.