Nyitókép: webnoviny.sk

 

A Körképen a napokban már beszámoltunk a rimaszombati ipari park körüli bonyodalmakról, mely jó szokás szerint a helyi politikai érdekek céltáblájává vált, felvonultatva az irigység, kölcsönös rosszakarat minden negatív példáját.

 

Összevesztek karácsony előtt a testületi ülésen Rimaszombatban. Ha nem lesz ipari park, elmarad a munkahelyteremtés

 

A SITA hírügynökségnek nyilatkozó Richard Sulík gazdasági miniszter szerint elképzelhető hogy épp ott telepedik le az egyik újabb nagy befektető. Már ha a helyi politikum is képes lesz felülemelkedni saját kicsinyes érdekein. Az ilyen külföldi nagybefektetők iránt ugyanis mindenütt nagy az érdeklődés.

 hirdetes_810x300  

 

Sulík szerint az akkumulátoripar előtt a jövőben nagy fejlődés áll, és Szlovákiának esélye van megszereznie az üzletág egyik aktív szereplőjét.

 

Feltéve, ha a házi feladatot előtte sikerül teljesíteni, és az ország megfelelő ipari parkot tud felkínálni.

 

A kérdésre, hogy Rimaszombat-e a szóba jöhető lokalitás, Sulík elismerte, hogy az ezzel kapcsolatos tervezet jelenleg tárcaközi egyeztetésen van. Lényege, hogy a város felajánlja a területet, az állam pedig az MH Incest vállalatán keresztül felépíti az ipari parkot.

 

Sulík szerint, ha még idén sikerül döntést hozni, akkor két éven belül az ipari park készen állhat a befektető fogadására.

 

A terület akár 500 család számára képes munkát és megélhetést kínálni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!