Nyitókép: thetimes.co.uk

 

Rendkívüli intelligenciája ellenére a polip élete viszonylag magányos. Így hát talán nem csoda, hogy tudósok kiderítették, a hatalmas aggyal rendelkező lábasfejűek olykor verekedésbe keverednek unaloműzésként.

 

A polipok viselkedésének kutatásával foglalkozó tudósok rájöttek, hogy adott esetben a polip látszólag ok nélkül, csak úgy le-lekever egyet a körülötte úszkáló halaknak.

 

A polipok az állatvilág legokosabb élőlényei közé tartoznak, akik képesek elmenekülni a fogságból, megoldani a problémákat, használni bizonyos eszközöket, sőt azt is kimutatták már, hogy humorosak is.

 hirdetes_400x285  

 

Az viszont eddig nem volt ismeretes róluk, hogy esetenként bizony zaklatják is a tengerek élővilágát. Leginkább a halakat. Egy új kutatás szerint akkor támadnak a halakra, és kevernek le nekik néhány pofont, ha elvileg együtt kellene működniük.

 

Eduardo Sampaio, a lisszaboni Tengerészeti és Környezettudományi Központ kutatója által vezetett jelentés megállapította, hogy a polip hajlamos megütni. Ennek oka egyelőre nem ismert.

 

The Times

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!