Nyitókép: teraz.sk

 

2021 tavaszára kerülhet elfogadásra az az új jogszabály-módosítás, mely ingyenessé tenné a gyógyszereket egyes társadalmi csoportok számára.

 

Az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint már dolgoznak a jogszabálytervezetet. Zuzana Eliášová elmondta, hogy a téma a következő parlamenti ülésen kerülhet napirendre.

„A minisztérium a nyugdíjasok és egyéb csoportok számára az ingyenes gyógyszerhozzáférés feltételeinek aprólékos meghatározásán dolgozik. A cél, hogy az emberek meg is érezzék a módosítás pozitív hatását, és ne kelljen annyit és olyan mértékben a gyógyszerért fizetniük, mint az előző kormányok alatt. Tervünk szerint jövő tavasszal kerülhet elfogadásra az ingyenes gyógyszerhozzáférés egyes csoportok számára,”

 

pontosította Eliášová.

 hirdetes_300x300  

 

A szóvivő elmondta azt is, hogy a paciensek számára minden diagnózisnál most is rendelkezésre áll olyan gyógyszer, mely ingyenes, vagy minimális hozzáfizetést igényel. 2021 januárjától 4327 gyógyszer lesz kategorizálva, ami 2020-hoz képest 262 gyógyszerrel több. „Januártól 1281 ingyenes gyógyszer lesz forgalomban,“ tette hozzá a szóvivő.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.