Nyitókép: HVG

 

A Microsoft szerint a kibertámadások 80 százalékában a felhasználók jelszavait akarják megszerezni a bűnözők, ezért itt az ideje, hogy biztonságosabb bejelentkezési módszerek felé tereljék a felhasználókat, olvasható a HVG tech rovatában.

 

A vállalat 2021-ben szeretne leszámolni a jelszavakkal. A cég szerint ugyanis a kibertámadások 80 százaléka a jelszavak megszerzésére irányul, és havonta átlagosan minden 250. vállalati ügyfél veszélybe kerül emiatt. A Microsoft úgy látja, a jelszavakat nehéz használni, és alapvető biztonsági kockázatot jelentenek mind az átlagos felhasználók, mind az ügyfelek számára.

 

Valójában a Microsoft már az elmúlt években elkezdte előkészíteni a terepet, hogy nyugdíjazni tudják a jelszavakat. A Windows Hello lehetővé teszi, hogy a webkamera vagy az ujjlenyomat-olvasó segítségével lépjünk be a Windows 10-be, az üzleti felhasználóknak ott van a Windows Hello for Business, és többek között régóta használható már a belépések hitelesítéséhez szükséges Microsoft Authenticator is.

 hirdetes_810x300  

 

A Microsoft szerint 2020 májusában már havonta 150 millió felhasználó választotta a jelszómentes bejelentkezési formát.

 

A tervek szerint a vállalat 2021-ben elindítja azt a felületet, amely minden felhasználónak segít majd átváltani a jelszó nélküli bejelentkezési módokra.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.