Nyitókép: teraz.sk

 

Frissítve: 15.39 A hazugság nem válhat munkaeszközzé, a kormány ezért közzéteszi a hanganyagot a kabinet hétfői ülésének végéről, melyből kiderül, ki hogyan viszonyult az országos tesztelés kérdéséhez, jelentette ki Igor Matovič.

 

A kormányfő a nap folyamán már nehezményezte, hogy koalíciós partnere, az SaS elnöke, Richard Sulík gazdasági miniszter a kormány hétfői ülésén még támogatta az országos tesztelést, majd nem sokkal később a médiában már ellenezte azt.

 

Amint nyilvánosságra kerül a hanganyag, természetesen a Körképen mi is bemutatjuk, hogy olvasóink maguk dönthessék el, ki viselkedik felelős koalíciós partnerként, és ki az, aki esetlegesen teljesen más érdekeket képvisel.

 hirdetes_810x300  

 

Frissítve: 15.31

 

A hangfelvétel közzétételéről szóló hír nyilvánosságra kerülése után Richard Sulík sajtótájékoztatón reagált. Mint elmondta, a hanganyagon szereplő válasza félreértés eredménye.

 

„Igor Matovič feltette a kérdést, hogy ki ért egyet az országos teszteléssel, majd hozzátette, hogy már jövő hétvégén megkezdik a legfertőzöttebb járások tesztelését. Erre én a szavába vágtam, azzal, hogy ezzel egyetértünk. Én azonban a legfertőzöttebb járásokra értettem a válaszomat, nem az országos tesztelésre. Félreértés történt a részemről, amiért elnézést kérek „

 

– magyarázta Sulík.

 

Frissítve: 15.40 – Íme, a hanganyag

 

 

 

A kormány január 11-i ülésének kérdéses részéről szóló hanganyagot a Kormányhivatal bocsátotta a Körkép.sk rendelkezésére.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.