Nyitókép: ourworldindata.org/covid-vaccinations

 

A zsidók és az arabok, majd a kisebb európai államok. Röviden így lehetne összefoglalni azt a sorrendet, mely mutatja, hány oltóanyagot kaptak eddig a világ egyes országai 100 lakosra számítva.

 

Az összehasonlítás itt található.

 

 hirdetes_300x300  

A téma összegzésként Eugen Jurzyca (SaS) EP-képviselő közösségi oldalán is megjelent.

 

 

Ebből az következik, hogy az EU-ból frissen kilépett Nagy-Britannia sokkal jobban áll saját lakosságának beoltását illetően, mint az uniós tagállamok.

 

Az EP-képviselő hangot is adott nemtetszésének, és szerinte sokkal hatékonyabban kellene fellépnie az Európai Bizottságnak e téren. Jó hír azonban, hogy az EU nyárig szeretné behozni a lemaradást, és 2021 nyaráig szeretné beoltatni a lakosság 70 százalékát.

 

Čerstvo po brexite ľudia citlivo porovnávajú, komu sa darí v rôznych oblastiach viac, či EÚ alebo Veľkej Británii. Čo sa…

Közzétette: Eugen Jurzyca – 2021. január 19., kedd

 

Jelenleg ettől igencsak távol állunk. Magyarország az EU-n belül a 10. helyen áll, Szlovákia a 16. Lengyelország a 11., Csehország csak a 24.

 

Európa térképére tekintve azt látjuk, hogy Franciaország igencsak lemaradt. Ennek egyik magyarázata, hogy a franciáknak saját vakcinájuk van, mely még várja a hatósági engedélyt. Emiatt várnak a tömeges beoltással más gyártóktól. Kép: ourworldindata.org
Világszinten a zsidó állam. az arabok és Nagy-Britannia van az élbolyban. Kép: ourworldindata.org

 

Ide tartozik, hogy a nem uniós tagállam Norvégia már jelezte, szivesen ajándékoz vakcinát a szegényebb országoknak, amint az egyes oltóanyag-gyártók termékei zöldet kapnak. Norvégia ezzel a WHO kritikájára reagált, mely támadta a gazdagabb országok nyerészkedését a szegényebb államok rovására.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: oltóanyag vakcina

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!