Albin
  • HUF: 362.26
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 13 °C
Friss hírek

Enyhülést vár Bidentől Brüsszel a kereskedelemben

Joe Biden megkéri majd az árát

Nyitókép: Euronews

 

Szakértők szerint Joe Biden megkéri majd az árát annak, hogy az amerikai hatalomváltást követően helyreálljon a kereskedelmi és gazdasági kapcsolat Brüsszel és Washington között.

 

“Nincs bennünk nosztalgia. Nem fogunk visszatérni a korábbi világrendhez, hiszen a világ nem olyan, mint tíz, vagy öt éve volt”

 

– mondta az Európai Bizottság kereskedelmi főigazgatója, Sabine Weyand.

 

Brüsszel szoros együttműködést tervez Washingtonnal több ügyben is: a járvány elleni harcban és a gazdaságélénkítésben lehet a legfontosabb az együttműködés. De terítéken lesz a klímaváltozás megfékezése, a digitalizáció ügye és a kereskedelem-politika is. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a Biden-éra alatt is az amerikai gazdasági érdekek diktálnak majd Washingtonban.

 

“A Biden-adminisztráció sajnos nem fogja csak úgy eltörölni a vámokat. Az biztos, hogy nem fogják növelni őket és valószínűleg egyes felháborító tételeket eltörölnek majd. De a Biden-vezetés nyilvánvalóan megpróbál majd ellentételezést kicsikarni a vámok csökkentéséért cserébe”

 

– mondta Adam Posen szakértő.

 

Az Egyesült Államok néhány napja vetett ki vámokat a francia borpárlatokra, ezt egyhamar nem törlik majd el. Ez igaz a repülőgép-alkatrészekre is, amelyeknek fontos szerepe van az Airbus és a Boeing csatájában. Azonban mindkét fél érdekelt abban, hogy az általános kapcsolatok javuljanak.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket