Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Magyarország egymillió ember beoltására elég koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közös sajtótájékoztatóját követően.

 

Szijjártó Péter közölte, hogy az oltóanyag három ütemben érkezik majd Magyarországra. Az első hónapban 600 ezer adagot, a másodikban egymilliót, az utolsóban pedig 400 ezer adagot szállítanak.

 

Szijjártó Péter közölte, hogy az erről szóló szerződést az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI) az éjszaka írták alá.

 hirdetes_400x285  

 

„Magyarország nemzeti érdeke, hogy a világjárvány körülményei közepette, az oltás felgyorsítása érdekében újabb biztonságos és hatásos oltóanyagot biztosítson”

 

– hangsúlyozta a tárcavezető.

 

A képen a következők lehetnek: 4 ember, belső tér, , szöveg, amely így szól: „выход министерство здравоохранения российской федерации федер”
Szijjártó és Murasko moszkvai tárgyalása. Kép: Szijjártó Péter Fb-oldala

 

Rámutatott, hogy a beszerzés emberéleteket ment, és felgyorsítja a normális élethez való visszatérést Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon engedélyezték a Szputnyik V vészhelyzeti használatát, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYI) szakemberei a helyszínen tanulmányozták a vakcina gyártásának körülményeit

 

Murasko a tárgyalások eredményét és az együttműködés perspektíváit méltatva elmondta, hogy a Szputnyik V oltóanyag egyre több országban járul hozzá a világjárvány elleni védekezéshez.

 

Szijjártó a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az oltás mellett gázt vásárolni utazott Moszkvába.

 

MTI/Körkép.sk/Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.