A hétvége második napján, vasárnap is a legteljesebb nyugalom jellemezte a szűrőtesztelést Losoncon. Ehhez az egyre hosszabb időre előbukkanó napsugár is hozzájárult. Az utcák néptelenek voltak, a járókelők többsége tesztelésre indult vagy onnan távozott.

 

 

Losoncon 16 tesztelőpont áll a lakosok rendelkezésére, ahol 112 munkatárs áll rendelkezésre. Vannak közöttük egészségügyi dolgozók, adminisztratív munkaerők, katonák, állami és városi rendőrök, koordinátorok és a válságstáb tagjai is. Nem változtak az időpontok sem. Az utolsó mintavétel minden helyszínen 19:44-kor lesz, közben két szünetet tartanak 12:00 és 12:45, valamint 17:00 és 17:45 óra között.

 

 hirdetes_300x300  

 

A szombathoz képest annyi a változás, hogy több helyszínen előzetes regisztráció nélkül is fogadják a tesztelés iránt érdeklődő lakosokat. „Bejegyezzük őket“, s mehetnek a tesztelésre – jegyezték meg a színhelyek munkatársai.

 

 

A Körkép.sk által délelőtt meglátogatott helyszíneken csaknem kivétel nélkül arról tájékoztattak, hogy a szombatihoz képest csökkent az érdeklődők száma. Ezt ottlétünkor több helyen is tapasztaltuk, a tesztelő személyzetnek éppen nem volt mit csinálnia.

 

 

A Városi Rádió délelőtt is tájékoztatta a lakosokat a lehetőségekről, az elérhető telefonszámokról, biztatva a részvételre azokat is, akik eddig távolmaradtak.

 

 

Mint azt portálunk tegnapi összefoglalójában is olvashatták, Losonc egyelőre jól áll a pozitív esetek tekintetében. A városban szombaton 14.00 óráig 2711 személy vett részt a tesztelésen, közöttük csak 8 volt pozitív. Este 20.00-ig a tesztelők száma 4731-re emelkedett, a pozitív eseteket száma pedig 16-ra. Arról, hogy  hányan voltak a környező településekről  eddig nem készült kimutatás.

 

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!