Nyitókép: complex.com

 

A népszerű zenei streamingszolgáltató, a Spotify folyamatosan új megoldásokat keres, amelyekkel kielégítheti a fogyasztók igényeit, és persze növelheti előfizetői bázisát, olvasható a HVG cikkében. Kiderült, már korábban levédettek egy olyan technológiát, amely az érzelmi állapot automatikus felismerése alapján keresne nekünk való muzsikákat.

 

Merőben más zenei élményben lehet része annak, aki a jövőben a Spotify előfizetője lesz és használja majd a cég egy szabadalmaztatott újítását. Már persze csak akkor, ha egy szabadalmaztatott megoldást valóban beépít a rendszerébe a cég.

 

BBC szerint a konkrét ötlet hátterében egy elemzőszoftver áll, amely a felhasználó hangulatát figyelembe véve ajánlana zenéket. A folyamat célja, hogy a rendszer olyan dallamokat találjon, amelyek passzolnak az előfizető érzelmi állapotához, vagy legalábbis közel állnak ahhoz. A Spotify ehhez hallgatózna is kicsit, ahhoz ugyanis, hogy az ajánlat elkészüljön, a programnak ismernie kell, hogyan érez a felhasználó. Ezt a szoftver az egyén hangját elemezve érné el, de folyamathoz a célszemély lehetséges nemét, illetve korát is figyelembe venné.

 hirdetes_400x285  

 

A rendszer a Spotify elképzelése szerint képes lenne megkülönböztetni a boldogságot, az ingerült, a szomorú, illetve a közömbös hangulatot is.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!